Днес директорът на НСлС Борислав Сарафов заяви, че главният прокурор Иван

...
Днес директорът на НСлС Борислав Сарафов заяви, че главният прокурор Иван
Коментари Харесай

Разкрития за тайната вила на Гешев

Днес директорът на Национална следствена служба Борислав Сарафов съобщи, че основният прокурор Иван Гешев ползва като персонална резиденция една емблематична къща в курорта Боровец - " Вила на регентите ", в която са снимани подиуми от кино лентата " Тютюн ".

-->
" Тя все още е почивна база на чиновници от прокуратурата на Република България. Но нито един от магистратите няма достъп до нея, защото господин Гешев я е приватизирал за лично прилагане ", сподели Сарафов.

Проверка на bTV установяви, че в реалност парцелът се стопанисва от основния прокурор. Става дума за съществена къща и няколко бунгала, ситуирани на близо 18 декара повърхност.

Решението къщата да се стопанисва от Гешев е взето от Висшия правосъден съвет на 21 октомври 2021 година с 12 гласа " за " и един " срещу ". Преди това е стопанисвана от Висш съдебен съвет.

Наблизо други парцели няма. На място има охранители и камери за видеонаблюдение, както и надписи, че парцелът е под непрекъсната защита и видеоконтрол. Проверка в кадастъра открива, че имотът е предопределен за почивен лагер. 

Регентската къща е издигната през 1941 година и в нея е живял някогашният министър-председател Богдан Филов. В края на септември 2021 година основният прокурор Иван Гешев се изнесе от дом 5 на държавната резиденция " Бояна ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР